TYPO3 för Utvecklare

TYPO3 som content management system har vuxit kontinuerligt under de senaste 16 åren. Med sitt fokus på företagslösningar för webbplatser, applikationer och mer därtill, erbjuder TYPO3 en sofistikerad och säker arkitektur för löpande och professionell utveckling.

Otaliga inspirerande event och den extraordinära TYPO3 Communityn erbjuder dig möjligheter att ständigt förbättra dina kunskaper, bredda din kunskap och hitta rätt plats för dina utvecklingsintressen.

> 8000 Tester CI integration stabila APIn

Karriärmöjligheter

Öppen Källkod > 500 bidragsgivare

Lysande produkt - Fantastiska människor

Med fasta releasecykler ger TYPO3 dig möjlighet att enkelt planera och genomföra dina utvecklingssteg för förstaklassiga applikationer och webbplatser. Backend, frontend, design och datamodeller är strikt separerade för att ge dig en inkapslad arkitektur från start, som en stadig bas för vidareutveckling och löpande underhåll för din applikation.

TYPO3 är i hög grad communitydriven och koncentrerar ett brett utbud av kunskapsinmatning för nya, banbrytande och innovativa teknologier - som säkerställer en hög kvalitet på kod.

Med sitt högkvalificerade Core Team tar TYPO3 öppen källkod till en ny nivå. Möt och diskutera med Core Team-medlemmar, antingen personligen på evenemang eller via TYPO3-communityn, chatta på Slack om de senaste ändringarna, PHP-kodningsstandarder eller säkerhetsaspekter - du bestämmer ämnet.

Vill du gräva dig ännu djupare i TYPO3? Överväg att gå med i TYPO3 Core Team för sprintar eller till och med regelbundet för fortsatt bidrag. TYPO3-Communityn är öppen - alla är välkomna.

Du hitta utvecklarportalen här: www.typo3.org

Ren kod

Över 8000 enhetstester körs i varje implementeringscykel och ger oss validering för vårt arbete i vår kontinuerliga integrationscirkel. Sedan TYPO3 version 6, har vi också gjort ett åtagande för PSR2-kodningsriktlinjerna.

Med fokus på en ren arkitektur som det största målet, är PSR0 och PSR4 också helt integrerat och sedan version TYPO3 7 - även PSR7. Oavsett om du är djupt rotad i ett annat system, som Symfony eller Laravel, kan du målmedvetet dyka ner i kärnan och omedelbart känna dig som hemma.

TYPO3, som första CMS med PSR7 som standard i sin kärna, markerar en meningsfull punkt på hur viktigt det är att realisera kodstandarder i sofistikerad programvara. Som ett resultat av vår utveckling kan vi leta efter ytterligare lovande synergier med kommande säkerhetsstandarder.

Låt. Det. Rulla. Kontinuerligt och Stabilt.

Den kontinuerliga utvecklingsprocessen av TYPO3 Core hanteras genom att använda en Git-källkodsförvaring, medan Gerrit används som granskningssystem.

TYPO3s Gerrit-gränssnitt finns att tillgå på review.typo3.org. Gerrit hanterar hela granskningsprocessen och agerar som portvakt framför det officiella TYPO3 Git-källkodsförvaret på git.typo3.org.

Varje ändring måste genomgå en granskningsprocess i Gerrit, vilket därefter pushas in i källkodsförvaringen. Varje patch kommer att granskas med sexögonsprincip.

Karriärmöjligheter

Med gedigen kunskap och erfarenhet, är TYPO3 nästan en garanti för att skapa en meningsfull karriär i ditt lokalsamfund eller på internationell nivå.

Den breda kunskapsnivån erbjuder möjligheter att arbeta i allt från stora, internationellt operativa företag, specialiserade TYPO3-byråer, över till fjärranställningar i internationella team - eller till och med driva att egen verksamhet som frilansare.

Även om du väljer att lämna utvecklingsområdet, så öppnar prestationer och erfarenhet som du samlat på dig med TYPO3, upp för otaliga möjligheter att jobba som projektledare, teamleader eller till och med som VD. 

Tillförlitliga releasedatum och ren öppen källkod

Sedan 2014 har nya TYPO3-versioner publicerats i fixerade releasecykler. Målet med detta åtagande var röra sig bort från traditionella alfa/beta-releaser, ge utvecklarna mer transparens, hålla beslutsfattare och marknad uppdaterade gällande kommande uppgifter och mål, liksom att få tillförlitliga releasedatum.

Inom den agila processen, utvecklas varje ny TYPO3-version genom att börja med en kick-off samt konceptfas, för att sedan gå vidare till utvecklingssprintar, och därefter till stabiliserings- och härdningsfas och slutligen publiceras en stabil LTS-release.

Förutom det permanenta TYPO3 Core-teamet, har total 187 aktiva bidragsgivare arbetat med TYPO3 under de senaste 12 månaderna, vilket gör TYPO3 till ett utomordentligt exempel på levande öppen källkod och en väldigt hög utvecklingsaktivitet.