I luften ikväll med TYPO3

"Luta dig tillbaka, slappna av och njut av din tomatjuice medan du flyger till ditt nästa möte med Lufthansa. Och vet du vad; flygvärden som serverade denna underbara dryck anställdes via en TYPO3-webbplats."

Website, Responsive, Portal

International, Airline, Corporation

Travel, Logistics, Catering

Headquarter
Germany
Employees
119.5K(2015)
Turnover
32B

Om Lufthansa Group

Deutsche Lufthansa AG är en global flyggrupp som omfattar mer än 400 dotterbolag och intressebolag, det största flygbolaget i Europa när det gäller totala passagerare (76 miljoner kunder). Tillsammans med andra partner i Star Alliance, flyger Lufthansa-gruppen till 1077 destinationer i 175 länder. I slutet av 2009 anställdes 118 000 personer och uppnådde en total omsättning på 22,3 miljarder Euro det året, samt ett nytt rekord för effektivitet: man förbrukade endast 4,30 liter per passagerare per 100 kilometer, bevis på innovations- och framåttänkande som gör det till det ledande europeiska flygbolaget.

 

TYPO3 används för ett brett utbud av olika mål och webbplatser

För att bara nämna några (av användningarna), erbjuder företagets webbplats www.lufthansagroup.com den senaste informationen om företaget och dess intressebolag, media och investerarrelationer, samt även företagets ansvar. Särskilda temarelaterade multisiter, som sport.lufthansagroup.com, ingår också i företagsportalen - alltid tillgänglig för dator och mobilt. Alltid publicerad och bemyndigad av TYPO3.

 

Webbplatsen www.be-lufthansa.com är avsedd för HR (Human Resources) och är startpunkten för de över 118 000 anställda och arbetskandidater. Genom att använda den här sidan kan användarna hitta information om jobb och lärlingsplatser och om deras arbetsansökningar. Även livechatt och online-testträning är tillgänglig. Anställda och ansökningar kan också registreras på hemsidan och logga in och få information om deras senaste utbildning och evenemang.

 

Genom att använda TYPO3 garanterar Lufthansa ett 360° supportsystem, mentorskap och introduktionsinriktning för karriärerna hos sina anställda och arbetssökande.

Gallery & Features

All Case Studies